När du ska grilla kyckling, välj vår färska svenska kyckling!

Hitta inspirerande recept på kyckling, lär dig att hantera olika delar och bjud in till färgsprakande festmåltider. Här finns massor av tips och tricks på hur du tillagar kyckling på bästa sätt – allt från goda kycklinggrytor, välsmakande kycklingfiléer i ugn, snabblagad pasta med kyckling till hel kyckling i ugn. Låt det väl smakas!

Sveriges färskaste grillrecept med kyckling

Tid på grillen!

Skaffa en köttermometer och försäkra dig om att kycklingen alltid är genomstekt.

  • Hel kyckling 82°C (intill benet).
  • Kycklingfilé 70°C (gäller även för kalkon).

Kycklingfilé - bröstet är ett magert och lättlagat kött. God att grilla som den är eller med smakrik fyllning.
Kycklingfärs är god att forma till burgare och lägga på grillen.
Kycklingvingar - perfekt som frasigt gillade ”finger food” på sommarens bufféer.

Kycklingklubba - lår och ben. Tar lite längre tid på grillen men är värd att vänta på.
Kycklinglårfilé är övre delen på klubban och av många ansedd som den allra bästa delen. Mör och smakrik. Passar utmärkt att grilla.

Så hanterar du kyckling

Fjärilskyckling

1. Lägg kycklingen med bröstet ner. Klipp bort ryggraden med en sax eller skär med en kniv, klipp om båda sidor om ryggraden och plocka bort den.
2. Lägg ut med insidan ner. Tryck till hårt mot bröstbenet med handflatan så att kycklingen plattas ut.
3. Gnid in kycklingen med citronen. Krydda den med salt, rosmarin, salvia, timjan och svartpeppar.

Handla hem kyckling

Våga laga hel kyckling!

Lägg kycklingen i en ugnsfast och passande form. Fyll kycklingen med färska örter och snitta låren. Avsluta med att pressa citron över alla delar och låt sedan ugnen göra jobbet!

Osäker på när kycklingen är färdiglagad?

Använd termometer för att kolla.

• Benfria delar ska ha en innertemperatur på 72 °C, mät på den tjockaste delen.
• Kyckling med ben ska ha en innertemperatur på 82 °C vid lårbenet.
• Köttet ska vara vitt och fast.

Ät mer klimatsmart – ät kyckling!

All vår färska kyckling kommer från Sverige. Dessutom är kyckling ett av de köttslag med lägst koldioxidutsläpp.

Varnings ikonAnslutningsproblem