All vår färska kyckling är svensk!

Hitta inspirerande recept på kyckling, lär dig att hantera olika delar och bjud in till färgsprakande festmåltider. Här finns massor av tips och tricks på hur du tillagar kyckling på bästa sätt – allt från goda kycklinggrytor, välsmakande kycklingfiléer i ugn, snabblagad pasta med kyckling till hel kyckling i ugn. Låt det väl smakas!

Recept med Kyckling

Så hanterar du kyckling

Fjärilskyckling

1. Lägg kycklingen med bröstet ner. Klipp bort ryggraden med en sax eller skär med en kniv, klipp om båda sidor om ryggraden och plocka bort den.
2. Lägg ut med insidan ner. Tryck till hårt mot bröstbenet med handflatan så att kycklingen plattas ut.
3. Gnid in kycklingen med citronen. Krydda den med salt, rosmarin, salvia, timjan och svartpeppar.

Handla hem kyckling

Hel kyckling i ugn

Våga laga hel kyckling!

Lägg kycklingen i en ugnsfast och passande form. Fyll kycklingen med färska örter och snitta låren. Avsluta med att pressa citron över alla delar och låt sedan ugnen göra jobbet!

Osäker på när kycklingen är färdiglagad?

Använd termometer för att kolla.

• Benfria delar ska ha en innertemperatur på 72 °C, mät på den tjockaste delen.
• Kyckling med ben ska ha en innertemperatur på 82 °C vid lårbenet.
• Köttet ska vara vitt och fast.

kyckling i ugn

Hel kyckling i ugn

Ät mer klimatsmart – ät kyckling!

All vår färska kyckling kommer från Sverige. Dessutom är kyckling ett av de köttslag med lägst koldioxidutsläpp.

Varnings ikonAnslutningsproblem