BrysselkexBrysselkexBrysselkexCook Time: Yield: 40Ingredients:smörvaniljsockerströsockervetemjölströsockerröd hushållsfärgInstructions:
  1. Arbeta snabbt samman ingredienserna till degen. Forma den till 2 rullar ca 3-4 cm i diameters omkrets. Plasta in degrullen och låt den sen vila i 30 min i kylen.
  2. Blanda socker och hushållsfärg i en plastpåse så att sockret färgas rosa. Sprid ut sockret på en stor tallrik eller en skärbräda.
  3. Sätt ugnen på 160 grader.
  4. Rulla deglängderna i det färgade sockret och skär sen degrullarna i skivor, ca 0,5 cm. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15–16 min. Gräddar du kakorna för länge eller i för hög värme kan sockret på kanterna bli brunt.
Brysselkex
recipe
City Gross
60 min

Brysselkex

40 st
Mer info & villkor

Ingredienser

Mördeg

  • 200 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • röd hushållsfärg

Gör så här

  1. Arbeta snabbt samman ingredienserna till degen. Forma den till 2 rullar ca 3-4 cm i diameters omkrets. Plasta in degrullen och låt den sen vila i 30 min i kylen.
  2. Blanda socker och hushållsfärg i en plastpåse så att sockret färgas rosa. Sprid ut sockret på en stor tallrik eller en skärbräda.
  3. Sätt ugnen på 160 grader.
  4. Rulla deglängderna i det färgade sockret och skär sen degrullarna i skivor, ca 0,5 cm. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15–16 min. Gräddar du kakorna för länge eller i för hög värme kan sockret på kanterna bli brunt.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem