Chokladcrêpes med nutellakräm toppad med rostade hasselnötterChokladcrêpes med nutellakräm toppad med rostade hasselnötterChokladcrêpes med nutellakräm toppad med rostade hasselnötterCook Time: Yield: 8Ingredients:vetemjölströsockerkakaomjölk (3 %)äggsaltsmör till stekningrumsvarmt smörkakaokondenserad mjölknutellahasselnöttervattensaltbakplåtspapperInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop mjöl socker och kakao. Vispa i mjölken lite efterhand och vispa till en klumpfri smet. Rör i ett ägg i taget och salt. Låt smeten svälla i ca 30 min. Stek crêpes i smör och låt dem svalna.
  3. Visa samman smör, kakao, kondenserad mjölk och nutella. Bygg en tårta genom att bred kräm mellan crêpesen. Lägg nötterna i en torr stekpanna. Rulla runt dem tills skalet börjar lossna. Lägg dem då mellan hushållspapper och gnugga bort 5. skalet. Koka upp vatten och salt. Dra av från värmen och lägg i nötterna, låt dem dra i 1 min. Lägg dem på ett bakplåtspapper och rosta i ugn ca 10 min.
  4. Toppa tårtan med nötter.
Chokladcrêpes med nutellakräm toppad med rostade hasselnötter
recipe
City Gross
60 min

Chokladcrêpes med nutellakräm toppad med rostade hasselnötter

Välj antal portioner:

8 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk kakao
  • 5 dl mjölk (3 %)
  • 3 st ägg
  • 1 krm salt
  • smör till stekning

Nutellakräm

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 msk kakao
  • 397 g kondenserad mjölk
  • 1.5 dl nutella
  • 100 g hasselnötter
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • bakplåtspapper

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop mjöl socker och kakao. Vispa i mjölken lite efterhand och vispa till en klumpfri smet. Rör i ett ägg i taget och salt. Låt smeten svälla i ca 30 min. Stek crêpes i smör och låt dem svalna.
  3. Visa samman smör, kakao, kondenserad mjölk och nutella. Bygg en tårta genom att bred kräm mellan crêpesen. Lägg nötterna i en torr stekpanna. Rulla runt dem tills skalet börjar lossna. Lägg dem då mellan hushållspapper och gnugga bort 5. skalet. Koka upp vatten och salt. Dra av från värmen och lägg i nötterna, låt dem dra i 1 min. Lägg dem på ett bakplåtspapper och rosta i ugn ca 10 min.
  4. Toppa tårtan med nötter.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem