Julkola med brynt smör och saltJulkola med brynt smör och saltJulkola med brynt smör och saltCook Time: Yield: 40Ingredients:smörvispgräddeströsockerfarinsockerglykosvattenflingsaltInstructions:
  1. Bryn smöret i en kastrull tills det får en nötig doft. Rör om lite då och då så att det inte bränner fast. Vispa i vispgrädden och ställ kastrullen åt sidan.
  2. Koka upp strösocker, farinsocker, glykos och vatten, koka tills den ändrar färg och får en mörkare ton.
  3. Tillsätt gräddblandningen med en visp.
  4. Koka kolan på medelvärme tills den har en temperatur på ca 130 grader. Gör gärna ett kulprov. Rör om då och då. Häll den på ett bakplåtspapper i en form som är cirka 25 × 30 cm. Strö över salt och låt stå i rumstemperatur tills kolan stelnat. Skär i bitar och förvara i kylskåp.
Julkola med brynt smör och salt
recipe
City Gross
25 min

Julkola med brynt smör och salt

40 st
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl glykos
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Bryn smöret i en kastrull tills det får en nötig doft. Rör om lite då och då så att det inte bränner fast. Vispa i vispgrädden och ställ kastrullen åt sidan.
  2. Koka upp strösocker, farinsocker, glykos och vatten, koka tills den ändrar färg och får en mörkare ton.
  3. Tillsätt gräddblandningen med en visp.
  4. Koka kolan på medelvärme tills den har en temperatur på ca 130 grader. Gör gärna ett kulprov. Rör om då och då. Häll den på ett bakplåtspapper i en form som är cirka 25 × 30 cm. Strö över salt och låt stå i rumstemperatur tills kolan stelnat. Skär i bitar och förvara i kylskåp.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem