
Julkola med brynt smör och salt
40 st
Ingredienser
- 200 g smör
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 1 dl glykos
- 0.5 dl vatten
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
- Bryn smöret i en kastrull tills det får en nötig doft. Rör om lite då och då så att det inte bränner fast. Vispa i vispgrädden och ställ kastrullen åt sidan.
- Koka upp strösocker, farinsocker, glykos och vatten, koka tills den ändrar färg och får en mörkare ton.
- Tillsätt gräddblandningen med en visp.
- Koka kolan på medelvärme tills den har en temperatur på ca 130 grader. Gör gärna ett kulprov. Rör om då och då. Häll den på ett bakplåtspapper i en form som är cirka 25 × 30 cm. Strö över salt och låt stå i rumstemperatur tills kolan stelnat. Skär i bitar och förvara i kylskåp.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna