
Kanelbullspinnar med dipp
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Degen
- 25 g jäst
- 2.5 dl mjölk
- 1 st ägg
- 1 msk socker
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 krm salt
- 8.5 dl vetemjöl
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 3 tsk kanel
- grillpinnar
Frosting Dipp
- 120 g smör
- 100 g färskost
- 1 msk vaniljsocker
- 3.5 dl florsocker
Gör så här
- Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt ägg, socker, smöret i klickar, salt och mjöl. Bearbeta degen kraftigt tills den blir smidig, minst 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt jäsa under plast till dubbel storlek, ca 40 min.
- Ta upp degen på bakbord, kavla ut till en platta och bred på smör och strö över socker och kanel. Rulla och snurra upp på grillpinnar. Grilla över glöd.
- Vispa med elvisp ihop smör, färskost och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt florsockret lite i taget och fortsätt att vispa tills frostingen är fluffig och fin. Dippa & njut.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna