Kronans kaka med kiwisalsaKronans kaka med kiwisalsaKronans kaka med kiwisalsaCook Time: Yield: 8Ingredients:äggströsockersmör, rumsvarmtmald mandelkokt, kall potatis, rivencitron, rivet skalkanelvispgräddekiwiInstructions:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Rör smöret mjukt och blanda ner mandeln. Tillsätt de vispade äggen, potatis, citronskal och kanel. Blanda samman försiktigt.
  4. Häll smeten i en smord och bröad springform med löstagbar kant. Grädda i ugn ca 30 min. Ta ut och låt kallna.
  5. Servera kakan med vispgrädde och tärnad kiwi.
Kronans kaka med kiwisalsa
recipe
City Gross
35 min

Kronans kaka med kiwisalsa

Välj antal portioner:

8 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 125 g mald mandel
  • 1.5 dl kokt, kall potatis, riven
  • 0.5 st citron, rivet skal
  • 2 tsk kanel
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 st kiwi

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Rör smöret mjukt och blanda ner mandeln. Tillsätt de vispade äggen, potatis, citronskal och kanel. Blanda samman försiktigt.
  4. Häll smeten i en smord och bröad springform med löstagbar kant. Grädda i ugn ca 30 min. Ta ut och låt kallna.
  5. Servera kakan med vispgrädde och tärnad kiwi.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem