
Midsommartårta med maräng & jordgubbar
Välj antal portioner:
8 portioner
Ingredienser
Bottnar
- bakplåtspapper
- 4 st äggvitor
- 2.5 dl strösocker
- 1 msk maizena
- 1 tsk vitvinsvinäger
Fyllning
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl lemoncurd
- 250 g mascarpone
- 1 msk vaniljsocker
- 0.5 dl florsocker
Toppa Med
- 500 g jordgubbar
- florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Rita upp 3 cirklar på bakplåtspapper. De ska vara ca 18 cm i diameter, lägg på plåtar.
- Vispa samman äggvitorna så att det blir till ett skum. Vispa sen i sockret, lite i taget tills du har en maräng. Vispa i maizena och vinäger. Spritsa eller bred ut på bakplåtspapper.
- Grädda i ugn ca 1,5 timme. Stäng sen av ugnen och öppna den lite på glänt. Låt stå tills ugnen kallnat.
- Vispa grädden, den ska vara mjuk och fluffig. Rör i lemoncurd, mascarpone, vaniljsocker och florsocker.
- Bygg samman tårtan. Lägg kräm mellan varje botten. Avsluta med kräm på toppen. Toppa med jordgubbar och pudra över florsocker.
- Servera direkt.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna