
Mjuk pepparkaka med västerbottenkräm
Välj antal portioner:
6 portioner
Ingredienser
- 2 st gelatinblad
- 220 g mjuk pepparkaka
- 3.5 dl vispgrädde
- 150 g västerbottenost
- 1 tsk honung
Till Dekoration
- rosmarin
- lingon
Gör så här
- Tid i kylen: 2 h. Smält gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär pepparkakan i 1 cm tjocka skivor
- Vispa grädden och vispa i fint riven västerbottenost.
- Rör ner det smälta gelatinet i ostmassan och smaksätt med honung. Fördela ostsmeten över pepparkaksbottnen och ställ in i kylen minst 2 timmar.
- Ta ut kakan ur kylen och skär den i kuber.
- Dekorera med rosmarinkvistar och lingon.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna