
Petit choux med saffran och lingongrädde
15 st
Ingredienser
- 2.5 dl vatten
- 100 g smör
- 0.5 g saffran
- 2 dl vetemjöl
- 3 st ägg
- bakplåtspapper
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk rårörda lingon
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka upp vatten och smör i en kastrull. Häll i saffran och mjölet samtidigt som du rör, ta lite i taget. Rör tills degen släpper botten.
- Tag kastrullen av värmen och vispa i äggen, ett i taget.
- Rör tills degen är blank och smidig. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
- Degen sväller så använd en matsked per klick.
- Grädda i ca 15-20 min eller tills degen svällt och bakelserna är ljusa och luftiga, med fin färg.
- Låt dem svalna på en galler. Vispa grädden och blanda med lingonen.
- Klipp ett litet lock på kakan och fyll med grädde.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna