
Pumpapaj
Välj antal portioner:
8 portioner
Ingredienser
Pajskal
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk socker
- 125 g smör
- 1 st äggula
Fyllning
- 400 g pumpapuré
- 400 g sötad kondenserad mjölk
- 2 st ägg
- 2 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- 0.5 tsk kardemumma
- 0.5 tsk muskot
- 1 st vanlijstång, fröna
- 0.5 tsk salt
- vispgrädde
- saltrostade pumpakärnor
Gör så här
- Hacka ihop mjöl, socker och kylskåpskallt smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och forma en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
- Sätt ugnen på 175 grader. Baka pajdegen i ca 10 min.
- Vispa samman pumpapuré med den kondenserade mjölken. Rör i ägg, kryddor och salt. Häll i pajskalet och grädda i ca 15 min.
- Låt svalna och toppa sen med grädde och saltrostade pumpakärnor.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Vårt recept på Pumpapuré hittar du genom att söka på R45850 i sökfältet!
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna