Rabarberkräm med vanilj och jordgubbarRabarberkräm med vanilj och jordgubbarRabarberkräm med vanilj och jordgubbarCook Time: Yield: 4Ingredients:rabarberfärska eller frysta jordgubbarströsockervattenvaniljstångpotatismjölvattenmjölkInstructions:
  1. Skala och dela rabarbern i bitar. Halvera jordgubbarna. Lägg allt i en gryta tillsammans med socker, vatten, uppskuren och urskrapad vaniljstång.
  2. Sjud tills rabarbern är mjuk, ca 10-15 min.
  3. Dra av kastrullen från värmen. Rör ihop potatismjöl och vatten, häll den under omrörning ner i krämen. Låt krämen koka upp och servera den sen ljummen med mjölk.
Rabarberkräm med vanilj och jordgubbar
recipe
City Gross
35 min

Rabarberkräm med vanilj och jordgubbar

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 400 g rabarber
  • 500 g färska eller frysta jordgubbar
  • 3 dl strösocker
  • 5 dl vatten
  • 1 st vaniljstång
  • 3 msk potatismjöl
  • 3 msk vatten
  • mjölk

Gör så här

  1. Skala och dela rabarbern i bitar. Halvera jordgubbarna. Lägg allt i en gryta tillsammans med socker, vatten, uppskuren och urskrapad vaniljstång.
  2. Sjud tills rabarbern är mjuk, ca 10-15 min.
  3. Dra av kastrullen från värmen. Rör ihop potatismjöl och vatten, häll den under omrörning ner i krämen. Låt krämen koka upp och servera den sen ljummen med mjölk.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem