SaffransbiscottiSaffransbiscottiSaffransbiscottiCook Time: Yield: 40Ingredients:smörsaffranströsockerpistagenötteräggbakpulvervetemjölbakplåtspapperInstructions:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en gryta.
  3. Stöt samman saffran och 1 tsk av strösockret i en mortel. Rör ner i det smälta smöret.
  4. Hacka nötterna grovt.
  5. Häll resterande strösockret i en bunke. Häll över saffranssmöret och knäck i äggen.
  6. Vispa med elvisp till en jämn smet. Vispa i bakpulver, hackade nötter och mjöl på låg hastighet till en jämn smet. Tryck för hand ihop degen till en degklump.
  7. Dela den i 4 delar och rulla ut varje del till en ca 40 cm lång längd. Lägg på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugn ca 15 min. Ta ut dem och låt svalna. Sänk temperaturen i ugnen till 100 grader. Skär varje längd i ca 4 cm breda, sneda bitar med en vass kniv.
  8. Vänd dem med snittytan uppåt. Låt torka i ugn med luckan lite på glänt ca 1 timme, vänd efter halva tiden. Låt svalna och förvara i burk eller frys in.
Saffransbiscotti
recipe
City Gross
120 min

Saffransbiscotti

40 st
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 0.5 g saffran
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl pistagenötter
  • 2 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • bakplåtspapper

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en gryta.
  3. Stöt samman saffran och 1 tsk av strösockret i en mortel. Rör ner i det smälta smöret.
  4. Hacka nötterna grovt.
  5. Häll resterande strösockret i en bunke. Häll över saffranssmöret och knäck i äggen.
  6. Vispa med elvisp till en jämn smet. Vispa i bakpulver, hackade nötter och mjöl på låg hastighet till en jämn smet. Tryck för hand ihop degen till en degklump.
  7. Dela den i 4 delar och rulla ut varje del till en ca 40 cm lång längd. Lägg på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugn ca 15 min. Ta ut dem och låt svalna. Sänk temperaturen i ugnen till 100 grader. Skär varje längd i ca 4 cm breda, sneda bitar med en vass kniv.
  8. Vänd dem med snittytan uppåt. Låt torka i ugn med luckan lite på glänt ca 1 timme, vänd efter halva tiden. Låt svalna och förvara i burk eller frys in.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem