Saffransbullar med vit chokladSaffransbullar med vit chokladSaffransbullar med vit chokladCook Time: Yield: 34Ingredients:jästmjölk rumsvarmtsmör rumsvarmtkuvert (1 g) saffransockersaltvetemjölägg till penslingvit chokladrumsvarmt smörsockerägg till penslingpärlsockerInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Smula ner jästen i en bunke eller en köksmaskin med degkrok.
  2. Blanda i rumsvarm mjölk, rumsvarmt smör, saffran, socker, salt och mjöl.
  3. Arbeta degen i 15 min i maskin eller 20 min för hand. Du ska få en smidig och fin deg. Jäs under bakduk i ca 60 min, tills degen når dubbel storlek.
  4. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och knåda den lätt.
  5. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två lika stora delar. Kavla ut en del i taget.
  6. Riv chokladen grovt. Bred smöret över degen och strö över choklad och socker. Rulla ihop och skär till 17 bullar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Gör samma sak med nästa deg och jäs i 30 min.
  7. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  8. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Saffransbullar med vit choklad
recipe
City Gross
120 min

Saffransbullar med vit choklad

34 st
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 5.5 dl mjölk rumsvarmt
  • 200 g smör rumsvarmt
  • 2 st kuvert (1 g) saffran
  • 2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 15 dl vetemjöl
  • 1 st ägg till pensling

Fyllning

  • 300 g vit choklad
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl socker
  • 1 st ägg till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Smula ner jästen i en bunke eller en köksmaskin med degkrok.
  2. Blanda i rumsvarm mjölk, rumsvarmt smör, saffran, socker, salt och mjöl.
  3. Arbeta degen i 15 min i maskin eller 20 min för hand. Du ska få en smidig och fin deg. Jäs under bakduk i ca 60 min, tills degen når dubbel storlek.
  4. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och knåda den lätt.
  5. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två lika stora delar. Kavla ut en del i taget.
  6. Riv chokladen grovt. Bred smöret över degen och strö över choklad och socker. Rulla ihop och skär till 17 bullar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Gör samma sak med nästa deg och jäs i 30 min.
  7. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  8. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem