Saffransmaränger med lingoncurdSaffransmaränger med lingoncurdSaffransmaränger med lingoncurdCook Time: Yield: 4Ingredients:saffranströsockeräggvitorättiksprit, 12%maizenagelatinbladlingon, färska eller frystaströsockeräggulorsmör, rumstempereratInstructions:
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda samman saffran och socker. Vispa äggvitorna tills de skummar. Häll försiktigt i socker, lite i taget, under vispning. Tillsätt ättikan. Vispa till en fast och glansig marängsmet på högsta fart på slutet. Vänd ner majsstärkelsen.
  3. Fyll en spritspåse och spritsa små korgar, ca 6 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Lämna mellanrum mellan korgarna, de sväller när de gräddas.
  4. Grädda längst ner i ugnen ca 15 min. Stäng av värmen och låt stå i eftervärmen 2–3 timmar. Öppna inte ugnsluckan under tiden, då försvinner värmen.
  5. Lägg gelatinblad i kallt vatten.
  6. Mixa lingon till en pure med en stavmixer. Rör ihop dem med socker och värm tills det har lösts upp. Dra av från plattan. Vispa ihop äggulorna lätt, rör ner i lingonen.
  7. Sätt tillbaka kastrullen och värm under omrörning tills du får en tjock kräm.
  8. Häll över i en bunke, tillsätt gelatinet och rör om tills det är upplöst. Rör i lite smör i taget och rör om tills det smält.
  9. Häll upp i en burk och förvara i kylen. Curden håller i minst en vecka. Fyll marängkorgarna med lingoncurd strax före servering.
Saffransmaränger med lingoncurd
recipe
City Gross
180 min

Saffransmaränger med lingoncurd

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 0.25 g saffran
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 st äggvitor
  • 0.5 krm ättiksprit, 12%
  • 0.5 msk maizena

Curd

  • 0.5 st gelatinblad
  • 200 g lingon, färska eller frysta
  • 135 g strösocker
  • 2.5 st äggulor
  • 100 g smör, rumstempererat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda samman saffran och socker. Vispa äggvitorna tills de skummar. Häll försiktigt i socker, lite i taget, under vispning. Tillsätt ättikan. Vispa till en fast och glansig marängsmet på högsta fart på slutet. Vänd ner majsstärkelsen.
  3. Fyll en spritspåse och spritsa små korgar, ca 6 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Lämna mellanrum mellan korgarna, de sväller när de gräddas.
  4. Grädda längst ner i ugnen ca 15 min. Stäng av värmen och låt stå i eftervärmen 2–3 timmar. Öppna inte ugnsluckan under tiden, då försvinner värmen.
  5. Lägg gelatinblad i kallt vatten.
  6. Mixa lingon till en pure med en stavmixer. Rör ihop dem med socker och värm tills det har lösts upp. Dra av från plattan. Vispa ihop äggulorna lätt, rör ner i lingonen.
  7. Sätt tillbaka kastrullen och värm under omrörning tills du får en tjock kräm.
  8. Häll över i en bunke, tillsätt gelatinet och rör om tills det är upplöst. Rör i lite smör i taget och rör om tills det smält.
  9. Häll upp i en burk och förvara i kylen. Curden håller i minst en vecka. Fyll marängkorgarna med lingoncurd strax före servering.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem