
Semmelrulltårta
Välj antal portioner:
8 portioner
Ingredienser
- bakplåtspapper
- smör
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1.5 tsk kardemummakärnor
- 0.5 dl mjölk
Fyllning
- 3.5 dl mandel
- 2 dl strösocker
- 2 msk mjölk
- 2 msk vaniljsocker
- 2 dl färdig vaniljsås
Garnering
- vispad grädde
- florsocker
- hackad rostad mandel
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Klä en braspanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper, pensla det med lite smält smör
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mortlade kardemummakärnor, vänd ner i äggsmeten. Rör i mjölken.
- Bred ut smeten i långpannan, grädda mitt i ugnen ca 5 min. Strö ut socker på ett bakplåtspapper. Stjälp upp botten på det sockrade papperet och dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt svalna.
- Mixa mandel och socker i en matberedare. Rör samman med mjölk, vaniljsocker och vaniljsås. Bred fyllningen på kakan.
- Rulla ihop till en rulltårta. Garnera med vispad grädde, florsocker och mandel.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna