
Smördegssnittar med jordgubbar & fetoastkräm
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 250 g smördeg
- bakplåtspapper
- 250 g jordgubbar
- basilika
- 1 st citron, saften
- salt
- peppar
Fetaostkräm
- 1 dl crème fraiche
- 100 g färskost
- 150 g fetaost
- salt
- peppar
- krämig balsamico
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper, skär den i 12 bitar.
- Laga i ugn ca 15 min tills den fått fin färg.
- Skiva jordgubbarna och blanda med hackad basilika. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Vispa crème fraichen tills den är fast, det tar ca 5 min. Mosa samman färskosten med feta i en annan skål, rör ihop med crème fraichen.
- Nu är det bara att toppa smördegsbakelserna med jordgubbar, fetaostkräm och ringla över balsamico.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna