Ört- och tomatbakad spätta med spenat och pasta
recipe
City Gross
35 min

Ört- och tomatbakad spätta med spenat och pasta

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
410,20 kr

Ingredienser

  • 340 g pasta
  • 500 g spätta
  • 1 msk smör till formen
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm vitpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st citron, skalet
  • 1 tsk oregano
  • 70 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  3. Rulla ihop spättafiléerna och lägg i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.
  4. Halvera tomaterna och lägg i en skål. Rör ner crème fraiche, vatten, rivet citronskal och oregano.
  5. Häll såsen över spättan och laga i ugn ca 15-20 min.
  6. Servera fisken med pasta och spenat.
Tips från oss
Servera lite pressad citron till den färdiga maten.

Varnings ikonAnslutningsproblem