
Ångad torsk med morotspuré och grönkålschips
2-3
PersonligaPoints per portion
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Grönkålschips
- 1 påse grönkål
- 0.5 msk rapsolja
- flingsalt
Rimmad Torsk
- 1 l vatten
- 1 dl salt
- 500 g torsk
- 4 tsk sesamfrön
Morotspuré
- 1 kg morötter
- 1 dl matlagningsbas 4%
- 1 klyfta vitlök
- 1 st citron
- salt
- cayennepeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°.
- Repa och dela grönkål i mindre bitar, knåda med olja och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de är frasiga, ca 15-20 minuter. Strö över flingsalt och ställ åt sidan.
- Fyll en långpanna med vatten och ställ in längst ner i ugnen.
- Skala och dela morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka.
- Vispa ihop salt och vatten i en bunke och lägg ner fisken, låt den ligga 10 minuter. Skölj av fisken och lägg över i en ugnsfast form, sätt in i ugnen på ett galler ovanför långpannan med vatten tills den har en innertemperatur på ca 48-52° beroende på vad du gillar.
- Häll av vattnet från morötterna men spara lite av det. Häll på matlagningsbas och mixa morötterna till en slät puré, spä med kokvattnet lite i taget tills du har en bra konsistens. Smaka av med riven vitlök, rivet skal och pressad saft från citron, salt och cayenne.
- Servera morotspurén med torsk och grönkålschips. Toppa med sesamfrön.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna