
Bakad lax med basilikasmul & mandelpotatis
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg mandelpotatis
- 10 g basilika
- 90 g panko ströbröd
- 2 tsk citronpeppar
- 500 g laxfilé
- salt
- 15 g basilika
- 3 dl crème fraiche
- salt
- svartpeppar
- 2 st kvisttomat
- 1 st paprika
- 35 g rucola
- 2 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka mandelpotatisen mjuk och pressa den sen.
- Hacka basilika och blanda med panko ströbröd och citronpeppar. Lägg laxen i en ugnsform och salta. Strö över pankoblandningen och laga i ugn ca 20 min.
- Hacka basilika och blanda med crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
- Tärna tomater och paprika, blanda med rucola, olivolja och vinäger.
- Servera laxen med pressad mandelpotatis, basilikasås och sallad.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna