Bakad lax med basilikasmul & mandelpotatisBakad lax med basilikasmul & mandelpotatisBakad lax med basilikasmul & mandelpotatisCook Time: Yield: 4Ingredients:mandelpotatisbasilikapanko ströbrödcitronpepparlaxfilésaltbasilikacrème fraichesaltsvartpepparkvisttomatpaprikarucolaolivoljavitvinsvinägerInstructions:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka mandelpotatisen mjuk och pressa den sen.
  3. Hacka basilika och blanda med panko ströbröd och citronpeppar. Lägg laxen i en ugnsform och salta. Strö över pankoblandningen och laga i ugn ca 20 min.
  4. Hacka basilika och blanda med crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
  5. Tärna tomater och paprika, blanda med rucola, olivolja och vinäger.
  6. Servera laxen med pressad mandelpotatis, basilikasås och sallad.
Bakad lax med basilikasmul & mandelpotatis
recipe
City Gross
35 min

Bakad lax med basilikasmul & mandelpotatis

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg mandelpotatis
  • 10 g basilika
  • 90 g panko ströbröd
  • 2 tsk citronpeppar
  • 500 g laxfilé
  • salt
  • 15 g basilika
  • 3 dl crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st kvisttomat
  • 1 st paprika
  • 35 g rucola
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka mandelpotatisen mjuk och pressa den sen.
  3. Hacka basilika och blanda med panko ströbröd och citronpeppar. Lägg laxen i en ugnsform och salta. Strö över pankoblandningen och laga i ugn ca 20 min.
  4. Hacka basilika och blanda med crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
  5. Tärna tomater och paprika, blanda med rucola, olivolja och vinäger.
  6. Servera laxen med pressad mandelpotatis, basilikasås och sallad.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem