Bakad potatis med räkor och krämig röra på ägg
243.4
Bakad potatis med räkor och krämig röra på ägg
recipe
City Gross
60 min

Bakad potatis med räkor och krämig röra på ägg

Ingredienser

  • 4 st bakpotatis
  • 4 st ägg
  • 0.5 st röd lök
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 20 g färsk dill
  • 340 g räkor
  • 1 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • smör
  • 1 st citron, skalet
  • 100 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta av potatisarna noga och picka dem sen med en gaffel. Lägg dem på ett ugnsgaller eller i en form och laga i ugnen ca 45-60 min tills de är mjuka.
  3. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och koka sen i ca 7 min. Spola äggen med kallt vatten så att de blir kalla. Skala och grovhacka dem.
  4. Skala och finhacka löken. Blanda ägg, lök, majonnäs, senap, hackad dill och avrunna räkor i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  5. Gör kryddsmöret. Mosa ihop smör och skal från en väl avtvättad citron med en gaffel.
  6. Skär ett kryss i potatisarna och fyll dem med en klick smör och röran.
  7. Servera med spenat.
Tips från oss
Du skulle kunna laga potatisen i mikron. Då blir den här rätten riktig snabbmat.

Varnings ikonAnslutningsproblem