Bakad småpotatis med två röror
239
Bakad småpotatis med två röror
recipe
City Gross
25 min

Bakad småpotatis med två röror

Ingredienser

  • 1 kg potatis

Tonfiskröra

  • 120 g tonfisk
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl yoghurt
  • 0.5 st citron
  • 15 g dill
  • 0.5 st knippe salladslök
  • salt
  • svartpeppar

Skinkröra

  • 0.5 st rödlök
  • 180 g rökt skinka
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl yoghurt
  • 0.5 st äpple
  • curry
  • salt
  • svartpeppar

Skinkröra

  • 70 g sallad
  • 1 st avokado
  • 1 st paprika

Gör så här

  1. Välj hur du vill laga din potatis: Bakad potatis i ugn: Sätt ugnen på 225 grader. Picka potatisen med en gaffel. Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i ca 45 min- 1 timme. Känn med en sticka att den är klar.Bakad potatis i micro: Picka potatisen med en gaffel. Lägg potatisen i micron och sätt på full effekt i 7-10 min. Känn med en sticka att den är klar.
  2. Röra 1: Rör samman avrunnen tonfisk, majonnäs, yoghurt, saft från citron, hackad dill och hackad salladslök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Röra 2: Rör samman skalad och fint hackad lök, skinka, majonnäs, yoghurt och fint hackat äpple. Smaka av med curry, salt och peppar.
  4. Servera med sallad, tärnad avokado och skivad paprika.
Tips från oss
Potatisen kan variera i storlek och därmed också i tillagningstid. Börja med den kortare tiden så att den inte riskerar att bli överbakad.

Varnings ikonAnslutningsproblem