Bao med lax & rödkålssallad
recipe
City Gross
60 min

Bao med lax & rödkålssallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

215,20 kr

Ingredienser

Bao Bröd

  • 2 tsk torrjäst
  • 2 dl mjölk, fingervarm
  • 5 dl vetemjöl
  • 2.5 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk neutral matolja
  • olja till pensling
  • bakplåtspapper
  • 1 st fänkål
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl risvinäger
  • 150 g rökt lax
  • färsk koriander
  • 200 g rödkål
  • hoisinsås
  • sesamfrö

Gör så här

  1. Mängd: 24 st
  2. Blanda jäst och mjölk. Rör i övriga ingredienser och arbeta samman, gärna i en hushållsmaskin på låg fart i ca 10 min. Degen ska vara smidig och blank. Jäsa till dubbel storlek i ca 1 timme under plastfolie.
  3. Lägg upp degen på arbetsbänken och dela i 24 bitar. Låt jäsa i 30 min till under en kökshandduk.
  4. Kavla ut varje bit deg till en 10 cm oval platta. Pensla tunt med olja och vik sedan över en sida så det blir som en halvmåne. Låt jäsa på bakplåtspapper under duk i 45 min och ånga sen i ca 8 min i en bambukorg.
  5. Pickla fänkål. Strimla fänkålen och chili fint, lägg i socker och vinäger. Låt dra i ett par timmar.
  6. Fyll bröden med fänkål, lax, koriander och fint strimlad rödkål. Ringla över hoisinsås och strö på sesamfrö.
  7. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem