Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Bao med lax & rödkålssalladBao med lax & rödkålssalladBao med lax & rödkålssalladCook Time: Yield: 4Ingredients:torrjästmjölk, fingervarmvetemjölströsockersaltbakpulverneutral matoljaolja till penslingbakplåtspapperfänkålröd chilisockerrisvinägerrökt laxfärsk korianderrödkålhoisinsåssesamfröInstructions:

Mängd: 24 st 

1. Blanda jäst och mjölk. Rör i övriga ingredienser och arbeta samman, gärna i en hushållsmaskin på låg fart i ca 10 min. Degen ska vara smidig och blank. Jäsa till dubbel storlek i ca 1 timme under plastfolie.
2. Lägg upp degen på arbetsbänken och dela i 24 bitar. Låt jäsa i 30 min till under en kökshandduk.
3. Kavla ut varje bit deg till en 10 cm oval platta. Pensla tunt med olja och vik sedan över en sida så det blir som en halvmåne. Låt jäsa på bakplåtspapper under duk i 45 min och ånga sen i ca 8 min i en bambukorg.
4. Pickla fänkål. Strimla fänkålen och chili fint, lägg i socker och vinäger. Låt dra i ett par timmar. 
5. Fyll bröden med fänkål, lax, koriander och fint strimlad rödkål. Ringla över hoisinsås och strö på sesamfrö. 
6. Servera.

Bao med lax & rödkålssallad
recipe
60 min

Bao med lax & rödkålssallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Bao Bröd

  • 2 tsk torrjäst
  • 2 dl mjölk, fingervarm
  • 5 dl vetemjöl
  • 2.5 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk neutral matolja
  • olja till pensling
  • bakplåtspapper
  • 1 st fänkål
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl risvinäger
  • 150 g rökt lax
  • färsk koriander
  • 200 g rödkål
  • hoisinsås
  • sesamfrö

Gör så här

  1. Mängd: 24 st
  2. Blanda jäst och mjölk. Rör i övriga ingredienser och arbeta samman, gärna i en hushållsmaskin på låg fart i ca 10 min. Degen ska vara smidig och blank. Jäsa till dubbel storlek i ca 1 timme under plastfolie.
  3. Lägg upp degen på arbetsbänken och dela i 24 bitar. Låt jäsa i 30 min till under en kökshandduk.
  4. Kavla ut varje bit deg till en 10 cm oval platta. Pensla tunt med olja och vik sedan över en sida så det blir som en halvmåne. Låt jäsa på bakplåtspapper under duk i 45 min och ånga sen i ca 8 min i en bambukorg.
  5. Pickla fänkål. Strimla fänkålen och chili fint, lägg i socker och vinäger. Låt dra i ett par timmar.
  6. Fyll bröden med fänkål, lax, koriander och fint strimlad rödkål. Ringla över hoisinsås och strö på sesamfrö.
  7. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem