
Citronglaserad lax med äppletatziki
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- rapsolja
- salt
- 500 g laxfilé
- 1 tsk salt
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- 0.5 st spetskål
- rapsolja
- salt
- 1 st äpple
- 1 klyfta vitlök
- 2.5 dl matyoghurt
- 2 msk majonnäs
- 1 st citron
- 2 msk honung
- 35 g rucola
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
- Krydda laxen med salt och peppar.
- Dela kålen i klyftor, pensla den med lite olja och salta.
- Riv äpplet grovt och blanda med fint riven vitlök, yoghurt och majonnäs.
- Dela och grilla citronen med fruktköttet neråt tills den fått mycket färg. Rör samman citronsaft med honung.
- Grilla laxen, börja med skinnsidan ner. Grilla även kålen. När du vänt laxen pensla på citronglaseringen.
- Servera med rucola.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna