Crabcakes ” Poke Bowl ”
recipe
City Gross
35 min

Crabcakes ” Poke Bowl ”

Välj antal portioner:

4 portioner

Ingredienser

  • 250 g torskfilé
  • 250 g krabbkött
  • 30 g vitt bröd
  • 1 st äggula
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk majonnäs
  • 3 dl pankomjöl
  • 1 msk hackad röd chili
  • 1 msk hackad grön chili
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 st skivade vårlökar
  • 1 st knippe koriander
  • 1 st lime, saften
  • 1 tsk sesamolja
  • rapsolja
  • olivolja till stekning

Ingredienser till "Poke Bowl"

  • 4 portioner kokt rött thairis
  • 2 dl gröna soyabönor
  • 1 st pak choy, tunt skivad
  • 1 dl Srirachamajonnäs
  • 1 st knippe ärtskott
  • 2 st skivade salladslökar
  • 1 dl picklad gurka
  • 1 st färsk koriander

Gör så här

  1. Skär ner torsk och brödet i mindre bitar och lägg i en matberedare, tillsätt fisksås och majonnäs och mixa till en grov färs.
  2. Tillsätt hackat krabbkött samt övrig smaksättning i färsen och kör ett snabbt varv till med mixern så att det blir jämnt blandat.
  3. Forma fiskfärsen till små biffar och vänd dem i pankomjöl, stek dem ett par minuter på medelhög värme i rikligt med raps-olivolja så de nästan blir lätt friterade.
  4. Varva ingredienserna till ”poke bowl” i en tallrik eller salladsskål, toppa med nystekta crabcakes och färsk koriander.

Varnings ikonAnslutningsproblem