
Dillstuvad potatis med gravad lax och rårivna morötter
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg potatis
- 1 st gul lök
- smör till stekning
- 3 msk mjöl
- 3 msk mjölk
- salt
- svartpeppar
- 15 g färsk dill
- 1 st citron
- 500 g morötter
- 1 msk olivolja
- 300 g gravad lax
Gör så här
- Skala och koka potatisen i saltat vatten.
- Skala och finhacka löken. Smält smöret i en kastrull, ta i löken och låt den bli mjuk. Pudra över mjölet och låt det bubbla någon minut. Häll i mjölken lite åt taget och låt sjuda i 10 min. Smaksätt med salt och peppar.
- När potatisen är mjuk, häll av och framförallt ånga av potatisen! Så att all ånga/vätska försvinner, blanda den sedan med såsen.
- Finhacka dillen och blanda ner i potatisen. Skär halva citronen i klyftor
- Skala och riv morötterna, lägg i en skål. Pressa över lite citron och häll över olivolja.
- Lägg laxen på ett fat och servera med stuvad potatis och rivna morötter.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna