
Färskpotatispaj med krämig sillröra
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 350 g färskpotatis
- 1 st knippe salladslök
- 1 dl hackad dill
- 1 dl hackad persilja
- 3 st ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm nymald peppar
- 150 g Västerbottensost
- 1 st pajdeg
- 1 burk matjessill
- 2 st kokta ägg
- 1 dl crème fraiche
- 1.5 msk majonnäs
- 3 msk dill
- 1 msk pepparrot
- 0.5 st rödlök
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka potatisen mjuk. Låt den svalna. Skär potatisen i skivor. Hacka lök, dill och persilja.
- Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt och peppar.
- Klä en form med pajdeg. Lägg i skivad potatis, lök och örter. Häll över äggstanning och strö över ost. Laga i ugn ca 20-30 min.
- Rör samman sillröran. Låt matjessillen rinna av, hacka den sen fint. Blanda med hackade ägg, crème fraiche, majonnäs, hackad dill, fint riven pepparrot och hackad rödlök.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna