
Förrättsoppa på vit burksparris med lax
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 400 g laxfilé, med skinn
- 1 st schalottenlök
- 2 st vitlöksklyftor
- olivolja till stekning
- 330 g vit sparris med spad, burk
- 3 dl vispgrädde
- 4 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 0.5 st citron
- 30 g färsk dill
Gör så här
- Dela laxen i kuber.
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lätt i olja
- Häll på sparrisen med spad, grädde, mjölk, salt och citronsaft. Låt sjuda i 10-15 minuter.
- Mixa soppan med en stavmixer direkt i kastrullen. Värm upp och lägg i laxen i ca 3-4 minuter.
- Häll upp soppan i djupa tallrikar och plocka färsk dill och lägg i soppan.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna