Fish and chipsFish and chipsFish and chipsCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisraps/matoljasaltsvartpepparmoröttersaltsvartpeppartorskäggvetemjölsmör till stekningmatyoghurtmajonnäsvitlöksklyftasaltsvartpepparInstructions:1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och klyfta potatisen. Ringla över olja, salta och peppra och laga i ugn ca 30 min, de ska vara knapriga utanpå och mjuka inuti.
3. Skala och strimla morötter.
4. Salta och peppra fisken ordentligt. Vispa upp ägget och doppa fisken. Vänd den sedan i vetemjölet. Stek frasigt i smör.
5. Blanda ihop yoghurt, majonnäs och pressad vitlök. Smak av med salt och peppar.
6. Servera.

Fish and chips
recipe
City Gross
35 min

Fish and chips

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 g morötter
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g torsk
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • smör till stekning

Dressing

  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta potatisen. Ringla över olja, salta och peppra och laga i ugn ca 30 min, de ska vara knapriga utanpå och mjuka inuti.
  3. Skala och strimla morötter.
  4. Salta och peppra fisken ordentligt. Vispa upp ägget och doppa fisken. Vänd den sedan i vetemjölet. Stek frasigt i smör.
  5. Blanda ihop yoghurt, majonnäs och pressad vitlök. Smak av med salt och peppar.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem