Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Fish and chipsFish and chipsFish and chipsCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisolivoljatorsksaltsvartpepparäggvetemjölromansalladrödvinsvinägermorötterturkisk yoghurt 10%lättmajonnäsklyfta vitlökdillInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och klyfta potatisen. Pensla klyftorna med oljan, salta och peppra och lägg på en bakpappersklädd plåt, grilla i ugnen tills de är knapriga utanpå och mjuka inuti.
  3. Blanda ihop en dressing på matyoghurt, majonnäs, pressad vitlök och dill. Smaka av med salt och peppar och ställ in i kylen.
  4. Salta och peppra fisken ordentligt. Vispa upp ägget och doppa fisken. Vänd den sedan i vetemjölet. Tillaga i ugnen i 10-15 minuter. Se till så att fisken inte blir torr och tråkig.
  5. Gör en strut av ett tidningspapper med bakplåtspapper på insidan. Varva fisk i bitar, potatis och sallad i struten, droppa över vinäger och toppa med dressingen. Servera råa morotsstavar till. SmartPoints/portion: Grön plan:12 Blå plan:11 Lila plan:6
Fish and chips
recipe
35 min

Fish and chips

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 500 g torsk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.5 st romansallad
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 500 g morötter

Dressing

  • 2 dl turkisk yoghurt 10%
  • 1 msk lättmajonnäs
  • 1 st klyfta vitlök
  • 0.5 förp dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och klyfta potatisen. Pensla klyftorna med oljan, salta och peppra och lägg på en bakpappersklädd plåt, grilla i ugnen tills de är knapriga utanpå och mjuka inuti.
  3. Blanda ihop en dressing på matyoghurt, majonnäs, pressad vitlök och dill. Smaka av med salt och peppar och ställ in i kylen.
  4. Salta och peppra fisken ordentligt. Vispa upp ägget och doppa fisken. Vänd den sedan i vetemjölet. Tillaga i ugnen i 10-15 minuter. Se till så att fisken inte blir torr och tråkig.
  5. Gör en strut av ett tidningspapper med bakplåtspapper på insidan. Varva fisk i bitar, potatis och sallad i struten, droppa över vinäger och toppa med dressingen. Servera råa morotsstavar till. SmartPoints/portion: Grön plan:12 Blå plan:11 Lila plan:6

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Det går lika bra att servera på tallrik och hoppa över momentet med tidningspapper. Du som följer WW ViktVäktarnas gröna plan och har mat-kassen för 2 personer behöver lägga till 1 SmartPoints per portion. Detta beror på fiskens vikt.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem