Fish ’n’ chips
233.4
Fish ’n’ chips
recipe
City Gross
35 min

Fish ’n’ chips

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 dl gräddfil
  • 0.5 tsk timjan
  • 0.5 tsk honung
  • 1 msk chilisås
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 500 g torsk
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 st tomat
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st romansallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och skär potatisen i 1 cm breda stavar. Lägg på en ugnsplåt, ringla över olja. Krydda med salt och svartpeppar. Laga i ugn i ca 30 min. Rör om då och då.
  3. Blanda samman gräddfil, timjan, honung, chilisås, salt och svartpeppar i en skål.
  4. Skär fisken i portionsbitar.
  5. Ta fram 2 tallrikar. Vispa ihop ägg i den ena och blanda ströbröd, vetemjöl, salt och peppar i den andra tallriken. Vänd fisken först i ägget, sedan i ströbrödblandningen.
  6. Smält smör i en stekpanna och stek fiskbitarna på medelhög värme, ca 3 min/sida.
  7. Skiva tomaterna och gurkan, blanda med strimlad sallad.
  8. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem