Fishcakes med asiatisk potatissallad
recipe
City gross
35 min

Fishcakes med asiatisk potatissallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 800 g potatis

Fischcakes

  • 500 g torsk
  • 1.5 msk röd currypasta
  • 0.5 st lime
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk raps/matolja

Dressing

  • 1 tsk sesamolja
  • 4 msk sweet chili
  • 1 msk japansk soja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st lime
  • 125 g rädisor
  • 200 g morötter
  • 35 g sallad

Gör så här

  1. Tvätta, tärna och koka potatisen mjuk.
  2. Lägg fisk, currypasta, pressad lime, ägg och salt i en mixer och kör till en grov smet. Hetta upp olja i en panna och stek små fiskbiffar.
  3. Vispa ihop sesamolja, sweet chili, soja, skalad och fint riven vitlök och pressad lime. Häll dressingen över dem färdigkokta potatisen.
  4. Hyvla rädisor tunt, gärna med en mandolin och strimla morötterna fint, blanda ner i potatisen.
  5. Servera fiskbiffarna med potatissallad, sweet chilisås och sallad.

Varnings ikonAnslutningsproblem