Fisk à la wallenberg med mos och knaprig sallad
recipe
City Gross
35 min

Fisk à la wallenberg med mos och knaprig sallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

259,00 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 500 g kolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 st ägg
  • 2 tsk dijon
  • 2 msk maizena
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 msk raps/matolja

Sallad

  • 200 g morötter
  • 0.5 st gurka
  • 1 st tomat

Gör så här

  1. Skala, dela och koka potatisen mjuk.
  2. Hacka sönder fisken i små bitar, se tipset. Lägg i en skål och rör i salt, vitpeppar, ägg, dijon, maizena och matlagningsgrädde.
  3. Klicka ut biffar och stek gyllene i smör och olja i ca 4 min per sida.
  4. Gör salladen. Skala och riv morötterna grovt, strimla gurkan med en potatisskalare, tärna tomaten fint. Lägg i en skål.
  5. Gör moset. Mosa/vispa potatisen tillsammans med mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera.
Tips från oss
Om du inte har en mixer så fungerar det fint att skära till en färs med hjälp av en kniv. Skär först fisken i fina strimlor och hacka sen till den rakt över med kniven tills du får en färs.

Varnings ikonAnslutningsproblem