Fisk med frasigt tacotäcke & mosad potatis
recipe
City Gross
35 min

Fisk med frasigt tacotäcke & mosad potatis

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
272,00 kr

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2.25 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 krm vitpeppar
  • 500 g torsk
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk torkad koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm socker
  • 1.5 dl ströbröd
  • 250 g broccoli

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Salta fisken och lägg den i en ugnssäker form.
  4. Rör ihop alla ingredienserna till täcket. Lägg smulblandningen över fisken och laga i ugn i ca 20 min.
  5. Ansa och dela broccolin i buketter, slanta stammen. Koka sen i ett par minuter. Den ska fortfarande ha kvar krispet.
  6. När potatisen kokat klart gör du moset. Mosa potatisen med en ballongvisp eller elvisp. Häll i önskad mängd mjölk, smör, salt och vitpeppar. Vispa moset poröst.
  7. Servera.
Tips från oss
Under sommarmånaderna rekommenderar vi att ni pressar potatisen istället för att göra potatismos.

Varnings ikonAnslutningsproblem