
Fisk med frasigt tacotäcke & mosad potatis
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg potatis
- 2.25 dl mjölk
- 1 msk smör
- 0.5 tsk salt
- 1.5 krm vitpeppar
- 500 g torsk
- 1 tsk salt
- 2 tsk spiskummin
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk torkad koriander
- 1 tsk paprikapulver
- 4 msk olivolja
- 2 krm socker
- 1.5 dl ströbröd
- 250 g broccoli
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och koka potatisen.
- Salta fisken och lägg den i en ugnssäker form.
- Rör ihop alla ingredienserna till täcket. Lägg smulblandningen över fisken och laga i ugn i ca 20 min.
- Ansa och dela broccolin i buketter, slanta stammen. Koka sen i ett par minuter. Den ska fortfarande ha kvar krispet.
- När potatisen kokat klart gör du moset. Mosa potatisen med en ballongvisp eller elvisp. Häll i önskad mängd mjölk, smör, salt och vitpeppar. Vispa moset poröst.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Under sommarmånaderna rekommenderar vi att ni pressar potatisen istället för att göra potatismos.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna