
Fisk med grönsaksris
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 2 dl ris
- 0.5 st purjolök
- 250 g morötter
- 1 st röd paprika
- 2 tsk olivolja
- 1 tsk curry
- 2 krm chilipulver
- 500 g vit fisk
- salt
- svartpeppar
- 1 msk flytande margarin
- 2 msk sweet chilisås
Gör så här
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla purjolök, morötter och paprika. Hetta upp olja och tillsätt curry och chilipulver, stek grönsakerna däri. Blanda med det kokta riset.
- Dela fisken i portionsbitar och krydda med salt och peppar, stek i margarin.
- Servera fisken med grönsaksris och sweet chili.SmartPoints/portion: Grön plan:7 Blå plan:7 Lila plan:7
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Snabbrimma gärna fisken innan stekning. Blanda 0,5 liter vatten med 0,5 dl salt, rör om så att saltet löser sig. Låt fiskbitarna ligga i saltlösningen i ca 10 minuter. Om du väljer fullkornsris kan du som följer Lila plan dra av 5 SmartPoints per portion.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna