Fisk och broccoligratäng med tomatsallad
337
Fisk och broccoligratäng med tomatsallad
recipe
City Gross
35 min

Fisk och broccoligratäng med tomatsallad

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 st äggulor
  • 25 g smör
  • 3 msk rapsolja
  • 1 krm malen muskotnöt
  • salt
  • svartpeppar
  • 25 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk grönsaksfond
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st broccoli
  • olja till stekning
  • 500 g spättafilé
  • salt
  • vitpeppar
  • 75 g riven ost
  • 2 st tomater
  • 65 g spenat
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk. Pressa potatisen med potatispress ner i en bunke. Rör i äggulor, smör och olja. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Spritsa eller klicka ut potatisduchessen runt kanten på en ugnssäker form.
  3. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjöl, mjölk och grönsaksfond. Låt sjuda i 3-4 min under omrörning.Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  4. Skala och hacka vitlök. Skär och dela broccolin i små buketter. Skala och skiva stammen. Stek allt i olja i en stekpanna i några minuter.
  5. Rulla ihop spättan och lägg i formen med den spritsade potatisen. Salta och peppra fisken. Fördela broccolin över fisken. Häll på såsen och toppa med ost. Sätt i ugn ca 20-25 min.
  6. Skiva eller tärna ner tomaterna och blanda med salladen. Ringla på olivolja.
  7. Servera fiskgratängen med salladen.

Varnings ikonAnslutningsproblem