Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Fisk och broccoligratäng med tomatsalladFisk och broccoligratäng med tomatsalladFisk och broccoligratäng med tomatsalladCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisäggulorsmörrapsoljamalen muskotnötsaltsvartpepparsmörvetemjölmjölkgrönsaksfondsaltvitpepparvitlöksklyftabroccoliolja till stekningspättafilésaltvitpepparriven osttomaterspenatolivoljaInstructions:

1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk. Pressa potatisen med potatispress ner i en bunke. Rör i äggulor, smör och olja. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Spritsa eller klicka ut potatisduchessen runt kanten på en ugnssäker form.
3. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjöl, mjölk och grönsaksfond. Låt sjuda i 3-4 min under omrörning.
Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
4. Skala och hacka vitlök. Skär och dela broccolin i små buketter. Skala och skiva stammen. Stek allt i olja i en stekpanna i några minuter.
5. Rulla ihop spättan och lägg i formen med den spritsade potatisen. Salta och peppra fisken. Fördela broccolin över fisken. Häll på såsen och toppa med ost. Sätt i ugn ca 20-25 min.
6. Skiva eller tärna ner tomaterna och blanda med salladen. Ringla på olivolja.
7. Servera fiskgratängen med salladen.

Fisk och broccoligratäng med tomatsallad
recipe
35 min

Fisk och broccoligratäng med tomatsallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 st äggulor
  • 25 g smör
  • 3 msk rapsolja
  • 1 krm malen muskotnöt
  • salt
  • svartpeppar
  • 25 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk grönsaksfond
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st broccoli
  • olja till stekning
  • 500 g spättafilé
  • salt
  • vitpeppar
  • 75 g riven ost
  • 2 st tomater
  • 65 g spenat
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk. Pressa potatisen med potatispress ner i en bunke. Rör i äggulor, smör och olja. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Spritsa eller klicka ut potatisduchessen runt kanten på en ugnssäker form.
  3. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjöl, mjölk och grönsaksfond. Låt sjuda i 3-4 min under omrörning.Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  4. Skala och hacka vitlök. Skär och dela broccolin i små buketter. Skala och skiva stammen. Stek allt i olja i en stekpanna i några minuter.
  5. Rulla ihop spättan och lägg i formen med den spritsade potatisen. Salta och peppra fisken. Fördela broccolin över fisken. Häll på såsen och toppa med ost. Sätt i ugn ca 20-25 min.
  6. Skiva eller tärna ner tomaterna och blanda med salladen. Ringla på olivolja.
  7. Servera fiskgratängen med salladen.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem