Fisk under svamptäcke
201.4
Fisk under svamptäcke
recipe
City Gross
35 min

Fisk under svamptäcke

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 500 g torsk
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 125 g champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 1 st paprika
  • 0.5 st grön peppar
  • 25 g smör
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 3 krm timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 300 g morötter
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form. Klicka på smör och krydda med salt och peppar. Laga i ugn ca 15 min.
  4. Dela svampen i bitar, skala och hacka löken, tärna paprikan och skiva grön pepparn tunt. Stek svampen tills den vätskat ur sig. Klicka i smör och stek även lök, paprika och grön peppar i ett par minuter. Häll på vitt matvin och låt sjuda i ett par minuter. Smaka av med timjan, salt och peppar.
  5. Skala och strimla morötterna fint. Blanda med rucola.
  6. Servera genom att lägga de stekta grönsakerna på fisken.
Tips från oss
Jag tycker alltid att ett krämigt mos är gott. Tycker du som jag så vispa ihop ett sådant, smaksätt gärna med lite timjan.

Varnings ikonAnslutningsproblem