Fiskbiffar med currysås
recipe
City Gross
35 min

Fiskbiffar med currysås

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

341,20 kr

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 500 g kolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 st ägg
  • 1 msk maizena
  • 0.5 st purjolök
  • smör till stekning

Sås

  • 0.5 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 st äpple
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st purjolök
  • 100 g krasse

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Hacka/mixa fisken. Bland den med salt, peppar, ägg, maizena och fint hackad purjolök. Smält smör i en stekpanna och klicka ut biffar. Stek tills de fått fin färg.
  3. Skala och hacka löken. Stek den i smör och curry. Rör i mjöl och vispa sen i grädde och vatten.
  4. Kärna ur och tärna äpple, tärna gurka, hacka purjolök. Blanda i en skål och klipp över krasse.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem