
Fiskbiffar med yoghurtsås
Ingredienser
- 800 g potatis
- raps/matolja
- flingsalt
- 500 g torsk
- 2 tsk torkad dill
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 1 st ägg
- smör till stekning
- 125 g romansallad
- 2 st tomat
- 2 dl matyoghurt
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk honung
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den i en ugnsfast form, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
- Skär fisken i bitar och mixa till en färssmet. Blanda i dill, salt, vitpeppar och ägg.
- Stek fiskbiffar i smör.
- Strimla salladen och skiva tomater.
- Gör såsen. Rör samman yoghurt, sambal oelek och honung. Smaka av med salt och peppar.
- Servera.
Det finns många olika fina smaker att sätta på fiskbiffarna. En klick dijon, sweet chili, japansk soja, citronpeppar, en klick pepparrot eller något annat gott som du har hemma i skafferiet.