Fiskbiffar med yoghurtsås
223.4
Fiskbiffar med yoghurtsås
recipe
City Gross
35 min

Fiskbiffar med yoghurtsås

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • raps/matolja
  • flingsalt
  • 500 g torsk
  • 2 tsk torkad dill
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 st ägg
  • smör till stekning
  • 125 g romansallad
  • 2 st tomat
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk honung
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den i en ugnsfast form, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  2. Skär fisken i bitar och mixa till en färssmet. Blanda i dill, salt, vitpeppar och ägg.
  3. Stek fiskbiffar i smör.
  4. Strimla salladen och skiva tomater.
  5. Gör såsen. Rör samman yoghurt, sambal oelek och honung. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera.
Tips från oss

Det finns många olika fina smaker att sätta på fiskbiffarna. En klick dijon, sweet chili, japansk soja, citronpeppar, en klick pepparrot eller något annat gott som du har hemma i skafferiet.

Varnings ikonAnslutningsproblem