Fiskburgare med currysås
230.8
Fiskburgare med currysås
recipe
City Gross
35 min

Fiskburgare med currysås

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 500 g lax med skinn
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • rapsolja till pensling

Currysås

  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl filmjölk
  • 1 tsk curry
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st tomat
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st rödlök
  • 70 g sallad
  • 4 st hamburgerbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Krydda laxen med salt och peppar, pensla skinnet med olja. Pensla även andra sidan. Grilla eller stek. Börja med skinnsidan ner och grilla laxen så att du ser att den börjar ändra färg. Vänd den då och grilla klart på andra sidan.
  4. Rör ihop majonnäs, yoghurt, filmjölk och curry till en sås. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva tomat och gurka. Skala och strimla löken.
  6. Skeda upp laxen och lägg ihop burgare.
  7. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem