Fiskburgare med sötpotatispommesFiskburgare med sötpotatispommesFiskburgare med sötpotatispommesCook Time: Yield: 4Ingredients:sötpotatisrapsoljasaltmajonnäscrème fraichesyltlökdillsaltsvartpepparfärdiga panerade fiskbitarsmörromansalladtomatgurkaavokadoknippe salladslökhamburgerbrödInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen, lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
  3. Rör samman majonnäs, crème fraiche, hackad syltlök och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek fisken i smör eller olja.
  5. Dela salladen i blad, skiva tomater, gurka och avokado. Hacka salladslöken.
  6. Servera och låt var och en bygga fiskburgare.
Fiskburgare med sötpotatispommes
recipe
City Gross
35 min

Fiskburgare med sötpotatispommes

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis
  • rapsolja
  • salt
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 80 g syltlök
  • 0.5 dl dill
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 st färdiga panerade fiskbitar
  • smör
  • 1 st romansallad
  • 2 st tomat
  • 0.5 st gurka
  • 1 st avokado
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 4 st hamburgerbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen, lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
  3. Rör samman majonnäs, crème fraiche, hackad syltlök och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek fisken i smör eller olja.
  5. Dela salladen i blad, skiva tomater, gurka och avokado. Hacka salladslöken.
  6. Servera och låt var och en bygga fiskburgare.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Det är lite jordnötter över, det är gott att hacka dem över sötpotatisen.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem