
Fiskburgare med tomat- och avokadosalsa
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Burgare
- 500 g torsk
- 1 st ägg
- 1 msk potatismjöl
- 1 tsk salt
- 2 krm cayennepeppar
- 0.5 förp färsk koriander
- 1 msk rapsolja
Tillbehör
- 250 g cocktailtomater
- 1 st avokado
- 0.5 st knippe salladslök
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 0.5 st romansallad
- 0.5 förp färsk koriander
- 4 st hamburgerbröd
Gör så här
- Lägg fisk, ägg, potatismjöl, salt, cayenne och koriander i en matberedare och kör till en grov smet.
- Värm olja i en panna och klicka ut smeten. Stek några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomstekta.
- Dela tomaterna i kvartar, tärna avokado och strimla salladslök. Blanda ihop med vinäger och lite flingsalt.
- Strimla sallad.
- Rosta bröden lätt och lägg på sallad, fiskbiffar, tomat- och avokadosalsa och koriander. SmartPoints/portion: Grön plan:10 Blå plan:9 Lila plan:9
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna