Fiskgratäng med dillFiskgratäng med dillFiskgratäng med dillCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisflytande margarinbladspenattorskfiléschalottenlökarsaltsvartpepparvattenfiskbuljongtärningmjölk 0,5%maizena redningdillriven ost 24%morötterInstructions:
  1. Sätt ugnen på 160°.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Smörj en ugnsform med margarin. Lägg spenat i botten och torsken ovanpå. Hacka lök och strö över. Krydda med salt och peppar.
  4. Häll vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningen. Låt koka upp. Tillsätt mjölk och vispa ner maizena. Lägg i hackad dill och smaka eventuellt av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och strö på ost. Sätt in i ugn 20-25 minuter.
  5. Servera med potatis och rårivna morötter. SmartPoints/portion: Grön plan:10 Blå plan:9 Lila plan:4
Fiskgratäng med dill
recipe
WW ViktVäktarna
35 min

Fiskgratäng med dill

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 påse bladspenat
  • 500 g torskfilé
  • 2 st schalottenlökar
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 2 dl mjölk 0,5%
  • 1 msk maizena redning
  • 1 förp dill
  • 0.5 förp riven ost 24%
  • 500 g morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160°.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Smörj en ugnsform med margarin. Lägg spenat i botten och torsken ovanpå. Hacka lök och strö över. Krydda med salt och peppar.
  4. Häll vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningen. Låt koka upp. Tillsätt mjölk och vispa ner maizena. Lägg i hackad dill och smaka eventuellt av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och strö på ost. Sätt in i ugn 20-25 minuter.
  5. Servera med potatis och rårivna morötter. SmartPoints/portion: Grön plan:10 Blå plan:9 Lila plan:4

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Vill du ha en lite fastare konsistens på torsken kan du snabbrimma den före tillagning. Fisken blir då fastare i köttet och kommer inte att släppa ifrån sig lika mycket vätska under tiden i ugnen. Lös upp 0,5 dl salt i 1 liter vatten och låt torsken ligga där i 30 minuter innan tillagning.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem