Fiskgratäng med dragon och parmesanFiskgratäng med dragon och parmesanFiskgratäng med dragon och parmesanCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökrapsoljavitt matlagningsvinmatlagningsbas 4%fiskbuljongtärningdragon torkadriven parmesansaltsvartpeppartorskpotatisflytande margarinmjölk 0,5%äggrapsoljaharicots vertsflingsaltInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och koka potatis till moset.
  2. Skala och finhacka lök. Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök tills den mjuknat.
  3. Häll på matlagningsvin och låt reducera till ungefär hälften. Häll på matlagningsbas och lägg i buljongtärning och krydda med dragon. Låt puttra några minuter.
  4. Blanda ner riven ost i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll av vattnet från potatisen och stöt potatisen med margarin och mjölk till ett mos. Separera äggulan från vitan och blanda ner äggulorna i moset, smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg mos utmed kanterna i en ugnsfast form. Lägg fisken i mitten, salta, peppra och häll på såsen. Ställ in i ugn ca 10 minuter eller tills fisken är klar.
  7. Hetta upp olja i en stekpanna och stek haricots verts hastigt. Strö över flingsalt och servera till fiskgratängen. SmartPoints/portion: Grön plan:11 Blå plan:9 Lila plan:5
Fiskgratäng med dragon och parmesan
recipe
WW ViktVäktarna
35 min

Fiskgratäng med dragon och parmesan

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2.5 dl matlagningsbas 4%
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 tsk dragon torkad
  • 50 g riven parmesan
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g torsk

Potatismos

  • 800 g potatis
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 dl mjölk 0,5%
  • 2 st ägg
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 förp haricots verts
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och koka potatis till moset.
  2. Skala och finhacka lök. Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök tills den mjuknat.
  3. Häll på matlagningsvin och låt reducera till ungefär hälften. Häll på matlagningsbas och lägg i buljongtärning och krydda med dragon. Låt puttra några minuter.
  4. Blanda ner riven ost i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll av vattnet från potatisen och stöt potatisen med margarin och mjölk till ett mos. Separera äggulan från vitan och blanda ner äggulorna i moset, smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg mos utmed kanterna i en ugnsfast form. Lägg fisken i mitten, salta, peppra och häll på såsen. Ställ in i ugn ca 10 minuter eller tills fisken är klar.
  7. Hetta upp olja i en stekpanna och stek haricots verts hastigt. Strö över flingsalt och servera till fiskgratängen. SmartPoints/portion: Grön plan:11 Blå plan:9 Lila plan:5

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem