
Fiskgratäng med grönt mos
Ingredienser
- 800 g potatis
- 2 msk smör
- 2 dl mjölk
- 250 g broccoli
- salt
- svartpeppar
- 500 g torsk
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk konc hummerfond
- 15 g färsk dill
- 0.5 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 1 st tomat
- 50 g spenat
- 15 g färsk dill
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala, tärna och koka potatisen mjuk.
- Lägg fisken i en ugnsfast form. Rör samman crème fraiche, fond, hackad dill, salt och peppar. Häll på fisken och laga i ugn ca 20 min.
- Hacka tomaten, blanda med lätt hackad spenat och fint hackad dill.
- Mosa/vispa samman potatisen med smör och mjölk. Riv broccolin grovt och blanda med moset. Smaka av med salt och peppar.
- Servera.
Vill du inte ha grönt mos kan du lyfta upp broccolin innan du mosar samman potatisen. Vuxentips. Cayenne och vit fisk är en perfekt kombo. Pudra lite över den egna fisken vid servering.