Fiskgratäng med grönt mos
228.8
Fiskgratäng med grönt mos
recipe
City Gross
35 min

Fiskgratäng med grönt mos

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 250 g broccoli
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g torsk
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk konc hummerfond
  • 15 g färsk dill
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 st tomat
  • 50 g spenat
  • 15 g färsk dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala, tärna och koka potatisen mjuk.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form. Rör samman crème fraiche, fond, hackad dill, salt och peppar. Häll på fisken och laga i ugn ca 20 min.
  4. Hacka tomaten, blanda med lätt hackad spenat och fint hackad dill.
  5. Mosa/vispa samman potatisen med smör och mjölk. Riv broccolin grovt och blanda med moset. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera.
Tips från oss
Vill du inte ha grönt mos kan du lyfta upp broccolin innan du mosar samman potatisen. Vuxentips. Cayenne och vit fisk är en perfekt kombo. Pudra lite över den egna fisken vid servering.

Varnings ikonAnslutningsproblem