
Fiskgratäng med gratinerat potatismos
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 1 msk smör
- 1 dl mjölk
- ägg
- 2 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 0.5 st gul lök
- smör
- 3 dl mjölk
- 1 msk fiskfond
- 2 tsk maizena
- 2 krm dill
- 1 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 krm vitvinsvinäger
- 500 g kolja
- 0.5 tsk salt
- 35 g sallad
- 250 g körsbärstomater
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Gör såsen. Skala och hacka löken fint. Stek den mjuk i smör. Häll på mjölk och låt den koka upp. Rör i fond och red med maizena utrört i vatten. Rör i dill och smaka av med salt, peppar och vinäger.
- Mosa/vispa samman potatisen tillsamman med smör, mjölk och äggula. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg fisken i en ugnsfast form, salta. Klicka moset runt fisken, avsluta med att hälla såsen över fisken. Laga i ugn ca 15 min.
- Servera med sallad och körsbärstomater.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Om du tärnar potatisen innan du kokar den går det fortare att få ihop gratängen.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna