Fiskgratäng med purjolök, morot och fänkål
Fiskgratäng med purjolök, morot och fänkål
recipe
Arla
35 min

Fiskgratäng med purjolök, morot och fänkål

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g morötter
  • 0.5 st purjolök
  • 250 g fänkål
  • 2 dl creme fraiche lätt
  • 1 dl Arla Köket® matlagningsgrädde
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 msk majsstärkelse
  • 2 dl Arla Köket® riven ost gratäng
  • 250 g ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Lägg fisken i en ugnssäker form
  3. Salta och peppra
  4. Skala moroten
  5. Skiva morot, purjolök och fänkål tunt
  6. Vispa ihop och koka upp crème fraiche, grädde och mjöl och timjan
  7. Lägg ner rotsakerna och låt koka ca 5 min
  8. Häll såsen över fisken och strö över osten
  9. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min
  10. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen
Tips från oss
Servera med pressad potatis eller ris.

Varnings ikonAnslutningsproblem