
Fiskgratäng med spenat
Ingredienser
- 4 dl ris
- 500 g kolja
- 0.5 st purjolök
- 100 g spenat
- smör
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 0.5 st citron, saften
- 1 msk fiskfond
- 2 dl vispgrädde
- salt
- svartpeppar
- maizena till redning
- 200 g morötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
- Skär fisken i grova bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Ansa och skiva purjolöken, stek den och spenaten i lite smör. Lägg steket på fisken och krydda med salt och peppar.
- Rör ihop citronjuice, fond och grädde. Låt såsen sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Red såsen med majsstärkelse utrört med lite vatten. Låt koka 3 min. Häll den varma såsen över fisken. Laga i ugnen ca 10 min.
- Servera med ris och morotsstavar.
Gör en morotssallad genom att riva morötterna grovt, vispa samman olja, vinäger och dragon som blandas med morötterna.