Fiskgratäng med spenat
250.4
Fiskgratäng med spenat
recipe
City Gross
35 min

Fiskgratäng med spenat

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 500 g kolja
  • 0.5 st purjolök
  • 100 g spenat
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0.5 st citron, saften
  • 1 msk fiskfond
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • maizena till redning
  • 200 g morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Skär fisken i grova bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Ansa och skiva purjolöken, stek den och spenaten i lite smör. Lägg steket på fisken och krydda med salt och peppar.
  4. Rör ihop citronjuice, fond och grädde. Låt såsen sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Red såsen med majsstärkelse utrört med lite vatten. Låt koka 3 min. Häll den varma såsen över fisken. Laga i ugnen ca 10 min.
  5. Servera med ris och morotsstavar.
Tips från oss
Gör en morotssallad genom att riva morötterna grovt, vispa samman olja, vinäger och dragon som blandas med morötterna.

Varnings ikonAnslutningsproblem