Fiskgratäng med jordärtskocksmos och grönkålschipsFiskgratäng med jordärtskocksmos och grönkålschipsFiskgratäng med jordärtskocksmos och grönkålschipsCook Time: Yield: 4Ingredients:torsksaltsvartpepparmjölk 0,5%matlagningsbas 4%fiskfondmaizena redningfärsk dillcitronjordärtskockorpotatismjölk 0,5%flytande margarinstrimlad grönkålolivoljaflingsaltInstructions:
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda grönkål med olja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 10-15 minuter. Ta ut och strö över flingsalt när de svalnat något. Höj ugnsvärmen till 200°.
  3. Skala jordärtskockor och potatis och dela i jämnstora bitar. Täck med vatten i en kastrull. Salta lätt och koka dem mjuka 15-20 minuter. Häll av det mesta av vattnet. Det kan vara någon halvdeciliter kvar i botten. Tillsätt mjölk och margarin. Mosa med potatisstöt.
  4. Koka upp mjölk, matlagningsbas och fond i en kastrull. Vispa ner maizena och koka upp. Smaka av med hackad dill, rivet skal och pressad saft från citron, salt och peppar.
  5. Lägg fisken i mitten av en stor ugnsfast form. Salta och peppra. Spritsa ut moset runtom fisken. Häll den varma såsen över och sätt in i ugnen tills fisken är klar och gratängen fått fin färg, ca 15-20 minuter.
  6. Servera med grönskålschips och citronklyftor.
Fiskgratäng med jordärtskocksmos och grönkålschips
recipe
WW ViktVäktarna
45 min

Fiskgratäng med jordärtskocksmos och grönkålschips

9
8
5
SmartPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g torsk
  • salt
  • svartpeppar

Dill- Och Citronsås

  • 2.5 dl mjölk 0,5%
  • 2.5 dl matlagningsbas 4%
  • 1 msk fiskfond
  • 2 msk maizena redning
  • 1 förp färsk dill
  • 0.5 st citron

Jordärtskocksmos

  • 500 g jordärtskockor
  • 500 g potatis
  • 1 dl mjölk 0,5%
  • 1 msk flytande margarin

Grönkålschips

  • 0.5 påse strimlad grönkål
  • 0.5 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda grönkål med olja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 10-15 minuter. Ta ut och strö över flingsalt när de svalnat något. Höj ugnsvärmen till 200°.
  3. Skala jordärtskockor och potatis och dela i jämnstora bitar. Täck med vatten i en kastrull. Salta lätt och koka dem mjuka 15-20 minuter. Häll av det mesta av vattnet. Det kan vara någon halvdeciliter kvar i botten. Tillsätt mjölk och margarin. Mosa med potatisstöt.
  4. Koka upp mjölk, matlagningsbas och fond i en kastrull. Vispa ner maizena och koka upp. Smaka av med hackad dill, rivet skal och pressad saft från citron, salt och peppar.
  5. Lägg fisken i mitten av en stor ugnsfast form. Salta och peppra. Spritsa ut moset runtom fisken. Häll den varma såsen över och sätt in i ugnen tills fisken är klar och gratängen fått fin färg, ca 15-20 minuter.
  6. Servera med grönskålschips och citronklyftor.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Det funkar lika bra att servera grönkålen rå och hoppa över momentet med att göra grönkålschips.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem