Fiskgryta med dill och rotfrukter
215
Fiskgryta med dill och rotfrukter
recipe
City Gross
35 min

Fiskgryta med dill och rotfrukter

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 200 g palsternackor
  • 200 g morötter
  • 90 g soltorkad tomat
  • 1 msk smör
  • 1 liter vatten
  • 3 msk fiskfond
  • 1 dl crème fraiche
  • 500 g lax
  • 1.5 tsk dill
  • salt
  • vitpeppar
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Skala och dela potatis, palsternacka och morötter i bitar. Hacka de soltorkade tomaterna.
  2. Smält smör i en gryta och fräs alla rotsaker utan att de tar färg i ett par minuter.
  3. Häll i soltorkade tomater, vatten, fond och crème fraiche. Koka upp och koka under lock i ca 15 min tills rotsakerna nästan är klara.
  4. Skär bort skinnet på laxen, tärna och lägg ner i grytan. Krydda med dill. Sjud under lock i ca 8 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan toppad med rucola.
Tips från oss
Cayennepeppar är gott att smaksätta soppan med.

Varnings ikonAnslutningsproblem