Fiskgryta med lax, torsk, äpple & fänkålFiskgryta med lax, torsk, äpple & fänkålFiskgryta med lax, torsk, äpple & fänkålCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökvitlöksklyftorsmör till stekningrotsellerimorötterfänkåltomateräpplevitt vinvattenvispgräddehackad dill plus kvistarchiliflakessaltpepparlaxtorskfiléfärdig aiolisurdegsbaguettepersiljaInstructions:
  1. Hacka lök och vitlök, stek långsamt i en gryta med smör utan att det tar färg. Skala och tärna rotselleri, skala och skiva morötterna. Låt dem steka med i grytan. Strimla fänkål fint och dela tomaterna. Kärna ur och tärna äpplet, rör ner i grytan och låt det fräsa ytterligare någon minut.
  2. Häll på vin och låt det koka med i ett par minuter. Rör i vatten, grädde, hackad dill, dillkvistar och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar. Sjud under lock i ca 15 min tills rotsakerna börjar mjukna.
  3. Tärna lax och torsk. Lägg först i torsken och låt den sjuda med i ca 5 min. Rör sen i laxen och låt den sjuda med i ca 10 min.
  4. Servera med aioli, baguette och hackad persilja.
Fiskgryta med lax, torsk, äpple & fänkål
recipe
City Gross
45 min

Fiskgryta med lax, torsk, äpple & fänkål

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 400 g rotselleri
  • 300 g morötter
  • 200 g fänkål
  • 2 st tomater
  • 1 st äpple
  • 4 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl hackad dill plus kvistar
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt
  • peppar
  • 500 g lax
  • 500 g torskfilé
  • färdig aioli
  • surdegsbaguette
  • persilja

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök, stek långsamt i en gryta med smör utan att det tar färg. Skala och tärna rotselleri, skala och skiva morötterna. Låt dem steka med i grytan. Strimla fänkål fint och dela tomaterna. Kärna ur och tärna äpplet, rör ner i grytan och låt det fräsa ytterligare någon minut.
  2. Häll på vin och låt det koka med i ett par minuter. Rör i vatten, grädde, hackad dill, dillkvistar och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar. Sjud under lock i ca 15 min tills rotsakerna börjar mjukna.
  3. Tärna lax och torsk. Lägg först i torsken och låt den sjuda med i ca 5 min. Rör sen i laxen och låt den sjuda med i ca 10 min.
  4. Servera med aioli, baguette och hackad persilja.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem